Home > Ontbijt > Homemade granola
Ontbijt

Homemade granola

30 minuten
15 porties

Ingrediënten

  • 300 g havevlokken
  • 100 g gemengde noten in grove stukken
  • 4 el lijnzaad of chiazaad
  • 4 el pompoenpitten
  • 1 el kaneel
  • 2 el acaciahoning (of ahornsiroop)
  • 3 el kokosolie of arachideolie
  • 70 g gedroogd fruit naar keuze (cranberries, rozijnen,...)

Smakelijk!

Tips

  • Granola kan je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.
  • Lekker met natuuryoghurt en vers fruit.
  • Frambozen, blauwe bessen... kan je ook diepgevroren kopen. Haal ze voor het slapengaan uit de diepvries en ontdooi in de koelkast.
  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintoleratie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  • Voeg het gedroogd fruit pas achteraf toe! (niet meebakken in de oven)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt het kokosvet op een laag vuur (of gebruik arachideolie).
    3 el kokosolie of arachideolie
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Giet de havervlokken op de bakplaat, meng met de noten, het lijnzaad, de pitten en kaneel en giet er de honing en de olie over. Meng goed en bak het mengsel +/- 20 minuten in de oven. Roer geregeld om!
    300 g havevlokken, 100 g gemengde noten, 4 el lijnzaad of chiazaad, 4 el pompoenpitten, 1 el kaneel, 2 el acaciahoning, 3 el kokosolie of arachideolie
  • Laat even afkoelen en meng met de gedroogde vruchten.
    70 g gedroogd fruit naar keuze

Smakelijk!

Tips

  • Granola kan je afgesloten 2 à 3 weken bewaren.
  • Lekker met natuuryoghurt en vers fruit.
  • Frambozen, blauwe bessen... kan je ook diepgevroren kopen. Haal ze voor het slapengaan uit de diepvries en ontdooi in de koelkast.
  • Havervlokken zijn van nature glutenvrij, maar mogen niet gegeten worden door mensen met glutenintoleratie, omdat ze sporen van gluten kunnen bevatten. Er zijn ook glutenvrije havervlokken op de markt. Dit staat duidelijk op de verpakking.
  • Voeg het gedroogd fruit pas achteraf toe! (niet meebakken in de oven)
Deel dit recept met vrienden

Nog meer recepten van Sandra Bekkari

Alle recepten van Sandra verzameld
in 1 app

Op zoek naar inspiratie of je favoriete gerecht van Sandra? Dankzij de app heb je meer dan 1000 gezonde recepten binnen handbereik.
Features
  • Exclusieve, nieuwe recepten en seizoensgebonden suggestieweekmenu’s
  • Stel je eigen weekmenu samen
  • Handige boodschappenlijst via één druk op de knop
  • Eenvoudig stap voor stap koken, met de app bij de hand
€3.99/maand of €24.99/jaar
recepten
boeken
app
agenda
menu
© Copyright. All right reserved.
Sandra Bekkari
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.