Gevulde courgettes met zongedroogde tomaten, fetakaas en amandelschilfers
Ingrediënten
-
2 courgettes
-
1 sjalot
-
1 knoflookteentje
-
1 zongedroogde tomaatjes
-
100 g fetakaas
-
100 g amandelschilfers
-
200 g veldsla
-
1 bussel peterselie
-
1 el Provençaalse kruiden
Bereiding
-
Bereid de ingrediënten voor zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst en verwarm de oven
voor op 180 °C.
-
Hol de courgette uit met een lepeltje en hou het vruchtvlees apart. Doe wat olijfolie op de
bovenste randen en bak de courgettes 15 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Snij het vruchtvlees van de courgettes in kleine stukjes. Stoof de sjalot en de knofl ook aan in
olijfolie. Voeg de stukjes courgette toe en bak gedurende 5 minuten op een hoog vuur. Kruid
met zwarte peper en de gehakte peterselie.
-
Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een antikleefpan.
-
Schep de courgettemengeling uit de pan en schep in een kommetje. Voeg de stukjes zongedroogde
tomaat, fetakaas, Provençaalse kruiden en de helft van de amandelschilfers toe.
-
Serveer met de overige amandelschilfers en veldsla.
Tips
-
Serveer met een salade naar keuze.